Lång dag

Idag vaknade jag och John vid tio, eller jag hade vaknat en hel del gånger tidigare men somnat om för att John inte var vaken och det är ju skönt att sova, så klädde jag på oss, slängde upp apan på ryggen och gick iväg till parken före Hagaparken, så nära skog vi kan komma här. Tog ner John från ryggen och lät honom härja, han sprang på gräset, åt kottar, pinnar, gräs, jord och stenar. Sen slängde jag upp lermun-Evald upp på ryggen igen och gick till biblioteket, först gick vi förbi barnavdelningen, för att det nästan aldrig är någon där, så jag kunde amma ifred utan att John skulle bli distraherad så fick han gå omkring lite där. Så upp på ryggen igen och upp till vuxenavdelningen av stadsbibblan där jag lånade en bok om stickning och en om tovning. Inne på toaletten härjade John lite till, skönt att papperskorgarna var tömda för han slet ut påsen ur den man ska slänga sina mensbindor i och sprang omkring med den. 

Senare fick han följa med sin pappa en snabbis till affären medan jag låg och återhämtade mig efter dagen, utan bärdon gick dem! John fick gå själv, så bar Johan vissa sträckor (inte långt alls till affären, två minuter för en vuxen att gå). John är ju lite av en människomagnet så många hade stannat för att hälsa, någon hade frågat John hur gammal han var och förväntat sig ett svar, hon trodde han var 1,5. Så hade han fått åka kundvagn och fick hälsa på apan som delar ut gratis bananer till barn (ett gosedjur). Så kom dem hem och jag mötte dem i dörren, men John ville inte komma hem utan var halvvägs upp för trapporna till fyran. 

Han hade sovit runt en timme på dagen, sex stycken tänder på gång, så nu på kvällen har han exploderat ett par gånger. La mig i sängen med honom och ammade, han släppte och gosade in sig i min nacke så pussade jag på honom, så låg vi i sängen och jag sjöng för honom. Sedan gick han in i sin sista spurt av att göra sig av med energi, han tittade på mig som låg kvar i sängen och sprang mot hallen, vände om och tittade på mig (”ska du inte följa efter?”), jag låg kvar, han sprang ut igen, kom tillbaka och efter fjärde gången så kom han och klättrade upp på mig i sängen och ammades till sömns. Nu ligger han helt däckad och har handen på min arm, han vaknar lätt/ofta om jag inte ligger bredvid och på sista tiden har hudkontakt varit viktigt för honom när han sover, så istället för att sitta någon meter ifrån honom har jag ställt datorn på en stol och sitter på kvällarna i sängen så jag hela tiden nuddar vid honom. Fast nu skriver jag från min nya/syrrans avlagda iPhone som jag fick efter två månader utan telefon, jag som aldrig skulle ha en iPhone, jag gillar den nog, men föredrar helt klart android, så måste jag säga att det varit otroligt skönt att inte ha någon telefon, stressen som uppstod när jag hade tio sms-konversationer att svara i samtidigt var ju total, det där med många bollar är inte min grej. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s